Home

Wat is de APOG?

De Academie voor Psychosomatiek in de Obstetrie en Gynaecologie (APOG) is dé cursus voor AIOS en gynaecologen op het gebied van psychosomatiek in de obstetrie en gynaecologie. De APOG is een aanbevolen cursus voor de opleiding en wordt georganiseerd door de Werkgroep Psychosomatiek in de Obstetrie en Gynaecologie (WPOG). 

Voor wie is de APOG?

Indachtig het multidisciplinaire werken in de psychosomatiek is het cursusprogramma ook uitermate geschikt voor Verloskundigen, Fertiliteitsartsen, Seksuologen en Psychologen.

Wat kan ik verwachten?

De cursus is kleinschalig en heel praktisch georiënteerd: naast plenaire sessies met state-of-the-art lezingen wordt in kleine groepen casuïstiek besproken en worden de communicatievaardigheden die nodig zijn voor lastige gesprekken geoefend. 

Het programma van de APOG 2024 vind je hier: programma. accreditatie is aangevraagd bij de NVOG en bij de KNOV

Wanneer is de APOG?

De eerstvolgende APOG-cursus zal worden georganiseerd op donderdag 21 en 22 maart 2024 in Bunnik. 

Wat kost de APOG?

De registratiefee voor AIOS / Verloskundigen bedraagt EUR 375,-, voor Gynaecologen is dat EUR 675. Dit is een all-in tarief, wat inhoudt dat bij deze prijs al het cursusmateriaal, alle catering (incl. diner op donderdag!) zijn inbegrepen. Hotel overnachting is tegen gereduceerd tarief bij te boeken. (kosten nog onder voorbehoud)

Is het ook mogelijk om alleen op één van beide cursusdagen deel te nemen aan de APOG?

Het spreekt voor zich dat er vanuit de organisatie gestimuleerd wordt om het gehele programma te volgen, maar indien u om welke reden dan ook slechts aan een van beide dagen deel wilt nemen, dan is dat mogelijk. Indien hier interesse voor is kunt u mailen met apog@statusplus.com

Waar vindt de APOG plaats?

De APOG wordt georganiseerd in het Postillion Hotel, Bunnik. Deze locatie met het openbaar vervoer als met eigen vervoer goed te bereiken. Wil je graag blijven overnachten? Speciaal voor deze cursus hebben wij een aantal kamers kunnen reserveren in het cursushotel voor het vroegboektarief van EUR 109,00 (inclusief ontbijt). Deze kamer kun je boeken via deze link  Let op; dit tarief is geldig tot en met 31 januari 2024, na deze datum kun je een kamer reserveren op basis van beschikbaarheid en het op dat moment geldende tarief dus ons advies; wacht niet te lang!

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt je aanmelden door op de aanmeld link te klikken: aanmelden

Waar kan ik terecht met vragen?

De organisatie van de APOG is in handen van Status Plus. Mocht u vragen hebben over de cursus, of alvast door willen geven dat u interesse heeft in de APOG 2024, neemt u dan contact met ze op via e-mail, apog@statusplus.com of telefoon, 075-6473037