Home

Wat is de APOG?

De Academie voor Psychosomatiek in de Obstetrie en Gynaecologie (APOG) is dé cursus voor AIOS en gynaecologen op het gebied van psychosomatiek in de obstetrie en gynaecologie. De APOG is een aanbevolen cursus voor de opleiding en wordt georganiseerd door de Werkgroep Psychosomatiek in de Obstetrie en Gynaecologie (WPOG). Indachtig het multidisciplinaire werken in de psychosomatiek zijn Verloskundigen, Fertiliteitsartsen, Seksuologen, Psychologen en belangstellenden van andere disciplines ook van harte welkom.

Wat kan ik verwachten?

De cursus is kleinschalig en heel praktisch georiënteerd: naast plenaire sessies met state-of-the-art lezingen wordt in kleine groepen casuïstiek besproken en worden de communicatievaardigheden die nodig zijn voor lastige gesprekken geoefend. 

Maar er is meer in 2022!

Naast het reguliere cursusprogramma zijn we voornemens om de APOG in 2022 uit te breiden met een dag/dagdeel. Tijdens deze sessie zullen wij u de highlights presenteren van ISPOG 2022, het internationale congres van de International Society for Psychosomatic Obstetrics and Gynaecology (ISPOG), dat van 9-12 maart 2022 wordt georganiseerd in Wenen. Voor meer info over dit congres, zie www.ispog2022.org.

Het programma voor de APOG 2022 vindt u hier: APOG-Programma-2022

Wanneer is de APOG?

De eerstvolgende APOG-cursus zal worden georganiseerd van 20 tm 22 april 2022. 

Waar vindt de APOG plaats?

De APOG wordt georganiseerd op een centrale locatie in Nederland die zowel met eigen vervoer als per openbaar vervoer goed bereikbaar is. Zodra deze definitief is, zal de naam van de locatie op deze pagina worden gepubliceerd.

Hoe kan ik me aanmelden?

Op korte termijn kunt u op deze pagina de link vinden waarmee u zich in kunt schrijven voor de APOG in 2022. Wilt u graag dat wij u informeren zodra u zich kunt registreren? Dan kunt u dit kenbaar maken door een e-mail te sturen aan apog@statusplus.com.

Waar kan ik terecht met vragen?

De organisatie van de APOG is in handen van Status Plus. Mocht u vragen hebben over de cursus, neemt u dan contact met ze op via e-mail, apog@statusplus.com of telefoon, 075-6473037